Ljus Träna Kampsport logga mot mörk bakgrundTräna Kampsport logga mot mörk bakgrund
Mini logga för Kampsportshoppen knapp
Nu har vi Sveriges bästa priser på Budo Nord produkter 👇

Skaffa Kampsports-utrustning

Ikon Kampsportsutrustning - Introduktion kampsportsutrustning
Ikon Kampsportsutrustning - Introduktion kampsportsutrustning

Skaffa Kampsports-utrustning

Skaffa Kampsports-utrustning

Som kampsportare finns det en mängd kampsportsutrustning att tänka på när du ska träna kampsport. Beroende på om du ska träna spark och slag, tävling, grappling eller vad det nu kan tänkas vara finns det en mängd olika tillbehör att välja mellan. På denna sidan presenteras den vanligare kampsportsutrustningen. För mer uttömmande kampsportsutrustning se respektive kategori:

- Rashguard och shorts
- Kampsportskydd
- Handskar och benskydd
- Mittsar
- Dräkter och Bälten
- Kampsportsvapen
- Kosttillskott för kampsport
- Kampsportsbutiker

Grund-utrustningen

Som nybörjare räcker det med shorts, t-shirt och en vattenflaska som kampsportsutrustning klubben tillhandahåller nödvändigt utrustning de första gångerna. Detta för att du ska få testa på vad det är du faktiskt har gett dig in på innan du bestämmer dig.

Det är dem enklaste kampsportsutrustningen att skaffa och används i många olika kampsporter som submission wrestling, mma, shootfighting och även ibland under dräkten i judo och BJJ är en rashguard och ett par figthing shorts.

Läs mer om Rashguards & Shorts

Skydd inom Kampsport

Många kampsporter använder sig även av suspensoar och tandskydd för att skydda tänder och det allra heligaste. De utgör en grund bland skydden i kampsportsutrustningen. Det är lite olika vilka regler som gäller på tävlingar, om man får, måste eller inte får ha vissa skydd. Det hindrar inte att det kan vara väldigt bra att ha på sig under träningar.

Läs mer om Kampsportsskydd

Slag & Spark-utrustning

Ska du köra någon form av spark och slag kampsport är det viktigt med rätt handskar och benskydd. De finns i lite olika utförande beroende på om det även involverar grappling. MMA-handskar passar för sporter där grappling är tillåtet som shootfighting medan vanliga boxningshandskar lämpar sig till thai boxning och sanshou. Annan utrustning som kan vara bra att ha är även lindor och mittsar.

Läs mer om Handskar & Benskydd

Mittsar

Mitts, även kallad boxningskudde, är en slags kudde som används för att praktisera sparkar och slag inom kampsporter som karate, taekwondo och boxning. Mittsar används ofta i ett par där de sätts fast på händerna så den andra utövaren kan praktisera olika typer av slag. Mittsar är vanligt att det redan finns på kampsportsklubbarna men kan vara bra kampsportsutrustning att köpa in för den målmedvetne kampsportaren.

Läs mer om Mittsar

Dräkter & Bälten

Kör du någon av de GI-bärande kampsporterna som Brasiliansk jiu jitsu, Judo eller Jujutsu kai finns det en hel uppsjö med dräkter att välja emellan som håller olika tjocklek och kvalité. Kör du Jujutsu kai räcker det med en tunnare dräkt medan det krävs rejälare tyg om du ska slita och dra som i t.ex. judo och BJJ.

Olika typer av dräkter används även i t.ex. Kung fu, Taekwondo, Karate m.m. Till dräkter hör även bälten till som en del av ens kampsportsutrustning.

Läs mer om Dräkter & Bälten

Läs mer om Kampsportsutrustning