Ljus Träna Kampsport logga mot mörk bakgrundTräna Kampsport logga mot mörk bakgrund
Mini logga för Kampsportshoppen knapp
Nu har vi Sveriges bästa priser på Budo Nord produkter 👇

Wado Ryu

Ikon Karate - Introduktion till börja träna karate sektionen.
Ikon Karate - Introduktion till börja träna karate sektionen.

Wado Ryu

Wado Ryu - En stil inom Karate

Eado Ryu logga. Träna Kampsport

Vad är Wado Ryu?

Wado Ryu är en av världens fyra stora karateskolor. Denna skola har inslag av grundstilen Shuri-te via närmaste föregångaren Shōrin-ryū. Namnet betyder ungefär "fredens/harmonins/fridens väg". Skolan grundades av Ōtsuka Hironori och registrerades 1934.

Wado Ryun's Förekomst

Både i Sverige och internationellt är det flera organisationer som lär ut Wadō-ryū Karate. Wadō-Ryū företräds av Wado Kokusai Karate-Do Renmei (WIKF - Wado International Karate-Do Federation), som grundades 1991 av Tatsuo Suzuki (8:e dan), en av Ōtsukas bästa elever. Det är den största organisationen internationellt och i Norden. Sensei Suzuki föddes 1928 och var den som införde Wadō-ryū karate i Europa. Han tränar fortfarande aktivt vid drygt 80 års ålder, och har varit många gånger i Norden för att instruera, senast i norska Sarpsborg 2009.

Wado Ryun's filosofi och tekniker

Mycket av skolans tekniker går ut på att tänka sig att motståndaren har vapen. Utövarens uppgift är då att istället för att blockera det inkommande slaget, som många andra karate-stilar gör, undvika slaget för att därefter oskadliggöra motståndaren.

Sugen på en annan karatestil? Kika in våra sidor om Shotokan, Shito Ryu, Goju Ryu eller Kenpo.

Hitta din nya Karateklubb!

Med hjälp av vår lista över Sveriges Wado Ryu klubbar

Gå till Wado Ryu klubbar