Ljus Träna Kampsport logga mot mörk bakgrundTräna Kampsport logga mot mörk bakgrund
Mini logga för Kampsportshoppen knapp
Nu har vi Sveriges bästa priser på Budo Nord produkter 👇

Börja Träna Kung Fu

Kung Fu ikon - Börja Träna Kung Fu - Träna Kampsport
Kung Fu ikon - Börja Träna Kung Fu - Träna Kampsport

Börja Träna Kung Fu

Kort om Kung Fu

Kung fu är egentligen inte i grunden en kampsport utan betecknar ”skicklighet genom hårt arbete” vilket är dess ungefärliga översättning. Kung fu behöver därför inte endast gälla kampsport utan det kan likaväl gälla matlagning eller vilken del av livet man vill bemästra.

En mer korrekt benämning i Kina är att kalla det för Wushu som står för krigskonst. Denna felöversättning beror troligtvis på ett missförstånd i samband med att de första utövarna från öst tog med sig sin kampsport. Men här i västvärlden ser vi Kung fu som ett uttryck för kinesisk kampsport och det är det vi ska diskutera nu utan mer lektioner i ordens betydelse.

Två Schaolin munkar tränar och står i synkad position. medan deras kamrater tittar på. Börja träna kung fu

Kung Fu'ns Historia

Med denna blandning som grund har Kung fu utvecklats till en kampsport som idag främjar både de fysiska och de mentala bitarna samtidigt som det är effektivt för att försvara sig. Det finns hundratals olika stilar av kung fu, både de som nyttjar händer och fötter men även olika typer av vapen. Många av stilarna sägs ta vara på element från djurlivet och har därför namn som påminner om djuren som praying mantis, eagle claw o.s.v.

En bild på Jade Lee som står i en kung fu position. Träna kampsport börja träna kung fu

Kung fu är en av de äldsta kampsporterna som finns och har praktiserats i Kina i över 4000 år. Kung fu har sitt ursprung från både den militäriska stridskonsten och från det buddhistiska prästerskapets strävan att uppnå harmoni och full kroppskontroll.

Förbundsbubblan!

Det officiella förbundet för Kung Fu i Sverige
kallas för Svenska Kung Fu & Wushuförbundet.

Kung Fu'ns Filosofi

En kung fu mästare måste både kombinera den hårda fysiska tärningen med djup mental träning. Kampsporten är en väg för att utvecklas andligt så därför är träningen av sinnet en viktigt bit i kung fu utövarens vardag.

Därför består en stor del av träningen av att lära sig att komma i harmoni med sig själv och sin omvärld, att genom andningsövningar lära sig kontrollera sin kropp och sin inre energi, sin chi.

Wing Tsun & BJJ Academy kanske är din nya Kung Fu klubb? ☝️

Hitta din nya Kung Fu Klubb!

Med hjälp av vår lista över Sveriges Kung Fu klubbar

Gå till Kung Fu klubbar