Ljus Träna Kampsport logga mot mörk bakgrundTräna Kampsport logga mot mörk bakgrund
Mini logga för Kampsportshoppen knapp
Nu har vi Sveriges bästa priser på Budo Nord produkter 👇

Så bettar du på boxning

Ikon Boxning - Träna Kampsport börja träna boxning
Ikon Boxning - Träna Kampsport börja träna boxning

Så bettar du på boxning

Kort om betting på boxning

Bettig på boxning går ut på att satsa på olika boxare som tävlar. För att komma igång med betting på boxning kan det vara bra att se över vilka bettingsidor eller spelbolag som erbjuder bettig (odds) på boxningsmatcher.

När du ha hittat en sida som du gillar är det dags att börja betta. Exakt hur det går till kan variera från sida till sida, men huvudtanken är att du ska göra din satsning på den boxaren du tror kommer att vinna matchen.

Varje utfall (vilken fighter som kommer att vinna) har sina egna odds, detta betyder att du kan vinna mer pengar om du satsar på den boxaren som har lägre odds ifall utfallet blir att denne vinner.

Betting på boxning - en boxare som slår mot en annan boxare

Att välja dina satsningar

När du ska betta på boxning är det viktigt att göra din hemläxa. Försök studera boxarnas tidigare matcher, i vilken form de är samt om de har skador. Försök även hitta andra faktorer som kan påverka matchen. Ju mer du vet desto bättre kan du bedöma vilket utfall som är mest troligt.

Förstå aktuella odds

Oddsen visar hur sannolikt det är att ett visst utfall kommer inträffa enligt spelbolagen som du bettar hos. Ju lägre oddsen är, desto mer troligt är det att utfallet inträffar. Men kom ihåg att oddsen inte alltid speglar verkligheten perfekt – det finns alltid utrymme för överraskningar i sportvärlden.

Att hantera dina satsningar

När du har placerat dina satsningar är det viktigt att följa med i matchen. Man kan ha olika strategier för att hantera sina satsningar beroende på hur matchen utvecklas.

Ibland kan det vara lönsamt att "casha ut" tidigt. Exempelvis om du ser att din satsning är på väg att förlora. Medan det i andra fall kan vara lönt att hålla ut och hoppas på en vändning.

Betting på boxning - en stor arena med massa folk och en ring i mitten

Tips för att lyckas

Läs på ordentligt: Ju mer du vet om boxarna och matchen desto bättre beslut kan du fatta. Undvik, i den mån som det är möjligt, att betta på boxning när du inte har läst på ordentligt. Att vilt betta leder sällan till några positiva utfall.

Kontrollera dina känslor: Undvik att låta känslorna styra hur och när du ska betta. Det kan ibland kan vara extremt lockande att satsa på din favoritboxare, även om oddsen inte är i deras favör. Men om du vill lyckas i det långa loppet måste du fatta objektiva beslut och undvika att låta känslorna diktera dina satsningar!

Sätt upp en budget: Det kan låta kliché, men att sätta upp en budget för hur mycket pengar du är villig att satsa och hålla dig till det är extremt viktigt. För att kunna göra bra satsningar måste du ha en god portion disciplin, något som kan vara en stor utmaning för många spelare!

Avslutande ord

Att betta på boxning kan vara spännande och underhållande men det kräver också kunskap, strategi och disciplin. Genom att göra research, förstå sig på boxarna och hantera sina bets på ett ansvarsfullt sätt kan man öka chanserna att vinna!

Boxning är dock inte den enda kampsporten man kan betta på. Det är även vanligt att betta på exempelvis MMA, Karate och Judo.