Ljus Träna Kampsport logga mot mörk bakgrundTräna Kampsport logga mot mörk bakgrund
Mini logga för Kampsportshoppen knapp
Nu har vi Sveriges bästa priser på Budo Nord produkter 👇

Djurstilar inom Kung Fu

Kung Fu ikon - Börja Träna Kung Fu - Träna Kampsport
Kung Fu ikon - Börja Träna Kung Fu - Träna Kampsport

Djurstilar inom
Kung Fu

Djurstilar inom Kung Fu

Många av de stilar som finns inom Kung fu bygger på element från djurs rörelser och dessa har sedan kombinerats vidare och utvecklats till dagens fulländade tekniker. Här nedan följer några exempel på vilka djurstilar som kan förekomma på kung fu klubbarna.

Kung Fu stil - Drake

Draken sägs ha varit en av de främsta stilarna i det gamla Shaolin templet. Drakens rörelser var energrika, långa och glödande. Drakens tekniker gick ut på att blockera motståndarens attack för att sedan distrahera och tillslut ge kraftfulla slag som motattack. Drakformens slag är kloliknande och dess svans representeras utav svepande sparkar. Snurrande kroksparkar och långa trevande frontsparkar. Draken pendlar mellan höga och låga attacker och har ett säkert fotarbete som stöds av flexibla sparkar.

Kung Fu stil - Tiger

Tigerns stil satsar inte på graciösa tekniker utan slår till snabbt och rakt på. Tänk dig klorna som slår till brutalt och bryter dina ben och sliter sönder dina muskler. Tigern försvarar med block och slag i ett. Sparkarna är mycket kraftfulla och består av t.ex. frontsparkar och rundsparkar. Tigerns tekniker är mycket fysiskt krävande men lönande.

Kung Fu stil - Panter

Pantern påminner om tigern i dess tekniker men med visst inslag av tranan. Pantern är både stark, smidig och orädd och slåss med en fast, solid och spänd kropp. Panterns tekniker kombinerar hastigheter och kraft med bland annat förkrossande armbågstekniker och smällen från leopardens tass.  Trots panterns storlek innehar den en enorm styrka som med dess otroliga snabbhet ger den obarmhärtiga attacker. Detta gör pantern till en svårslagen motståndare.

Kung Fu stil - Trana

Tranan har en grace och skönhet utöver de andra stilarna men låt dig inte luras för bakom attackerna finns en oerhörd styrka. Det är som talesättet att ”en hand ljuger, den andra säger sanningen”. Tranans tekniker är mindre offensiv än de andra stilarna och bygger på attacker från höga ställningar och låga svepningar. För det mesta fokuseras attackerna på ömma punkter som nerver, leder och ögon för att slå ut sin motståndare med minsta möjliga ansträngning. Tranans vapen är både svärd och sköld, skölden stänger, svärdet sticker. Tranan kan även använda en kombination av sköld och svärd där det finns knivspetsar runtom skölden.

Kung Fu stil - Orm

Ormens rörelser är mystiska och förvirrande. Det tycks komma från ingenstans vilket gör dem svåra att förutse. Ormens kraft kommer från dess mjuka smidighet, långa uthållighet och dess rytmiska rörelser. Ormen utnyttjar sin flexibla och nästintill flytande slagposition för att snabbt glida undan attacker för att sedan gå till motattack med precisionsattacker. Slagen tycks komma från ingenstans och sparkarna är snabba och snärtande likt ormens svans. Ormen använder sig utav både stav och piska som vapen. Ormen är även mycket spirituell och arbetar hårt med att utveckla sin chi.

Hitta din nya Kung Fu Klubb!

Hitta din nya Kung Fu klubb med hjälp av klubbkartan

Ta mig till Klubbkartan