Ljus Träna Kampsport logga mot mörk bakgrundTräna Kampsport logga mot mörk bakgrund
Mini logga för Kampsportshoppen knapp
Nu har vi Sveriges bästa priser på Budo Nord produkter 👇

Träna Krav Maga

Ikon Krav Maga - Introduktion börja träna Krav maga
Ikon Krav Maga - Introduktion börja träna Krav maga

Träna Krav Maga

Krav Maga Tekniker

Utöver de tekniker som togs fram av Lichtenfeld så integrerar Krav maga även tekniker från östeuropeisk streetfighting, militär närstrid, kung fu, karate, boxning, thai boxning, judo, aikido och ju jutsu. De gamla kampsporterna har redan utvecklat former för att nå alla vrår av människans kropp med sparkar och slag. Krav magan tar slag och sparkar med fokus på endast de mest effektiva och snabba teknikerna.

Krav maga utövare tränar, den ena utövaren armbågar den andra på hakan.

Arm Tekniker

Slag används flitigt inom Krav magan eftersom de vanliga slagen är användbara i nästan vilken situation som helst. Tidigare träning inom boxing är högt värderat inom Krav magan då Lichtenfeld själv var en boxare på nationell nivå. Vanliga slag som lärs ut inom Krav magan är rakt slag, slag med nedre handflata, lågt slag, hammarslag, krok, uppercut, överhandslag och slag med armbågen.

Ben Tekniker

Krav magan utnyttjar sparkar, men endast effektiva sparkar med låg risk för motattacker. Fokuset ligger på låga sparkar, mer avancerade sparkar lärs ut men uppmuntras att inte användas. De lärs ut för att eleverna ska kunna upptäcka dem och försvara sig mer effektivt gentemot dem. Sparkar som lärs ut inom Krav magan är frontspark, rundspark, sidospark, bakåtspark, hälspark och variationer av knän och svep.

Huvudslag

Krav magan använder sig av alla kroppens delar som attack, även huvudet.

Försvarstekniker

Krav maga eleverna blir lärda att gå från försvar till att attack så fort som möjligt. De lär sig att försvara sig från både sparkar och slag från alla möjliga håll.

Kast & Nedtagningar

Kast är inte så vanligt inom Krav magan eftersom man inte vill hamna på backen. Några kast som lärs ut är one leg och two leg takedowns, höftkast och enarm axelkast.

Markstrid

Krav maga förespråkar att man stannar ifrån backen till varje pris, men förstår att ibland kommer man inte undan. Eleverna i Krav maga blir därför lärda de bästa positionerna på backen, vissa sparkar från marken, armlås, triangelstryp och giljotin. De blir även lärda att försvara sig från slag, stryp och lås i underläge.

Pinne, Kniv & Pistolförsvar

Krav magan involverar en mängd olika sätt att försvara sig eller avlägsna mot en mängd olika vapenhot. Detta inkluderar försvar gentemot pistoler, knivar och slagföremål som pinnar. Teknikerna varierar då varje scenario kräver sin egen uppsättning.

Gradering inom Krav Maga

En grupp krav maga elever lyssnar när deras tränare lär ut tekniker.

Krav magan har som de flesta andra kampsporter någon form av gradering. De flesta föreningar använder sig av bälten med vitt, gult, orange, grönt, blått, brunt och svart. Det finns även ett märkessystem med antingen Practitioner (P), Graduate (G) och Expert (E) med grader från 1-5 på varje nivå. Efter Expert finns det även Master, men det är endast ett fåtal människor som hängett sitt liv åt Krav magan som uppnått detta.

Hitta din nya Krav Maga klubb!

Hitta din nya Krav Maga klubb med hjälp av klubbkartan

Ta mig till Klubbkartan