Ljus Träna Kampsport logga mot mörk bakgrundTräna Kampsport logga mot mörk bakgrund
Mini logga för Kampsportshoppen knapp
Nu har vi Sveriges bästa priser på Budo Nord produkter 👇
- Artikel

Hur kom Tom Hardy (Venom) igång med BJJ?

Hollywood kändisen Tom Hardy, känd för bland annat Mad Max, Venom och The dark knight rises har hamnat i strålkastarljuset för något annat än sina skådespelarkunskaper. Nämligen som BJJ-utövare. Han uppmärksammades först när han vann en BJJ och en No-gi tävling under 2022. Men hur kom Hardy in på att börja träna BJJ?

Dela artikeln på LinkedinDela artikeln på LinkedinDela artikeln på Linkedin

BJJ karriären föds

Under 2011 spelade Hardy in en MMA film vid namn Warrior. Filmen handlar om den yngre av två bröder som kommer hem och blir tränad av sin alkoholiserade far inför en MMA turnering. Den andra brodern hamnar samtidigt i en av livets många problem vilket skickar dem på en kollisionskurs.

Eftersom att hans karaktär i filmen var en MMA fighter var han tvungen att lära sig lite kampsportstekniker och började träna med en grappler (SW). Under tiden kom han även i kontakt med Brasiliansk Jiu-jitsu (BJJ) där han började träna under ReOrg BJJ. Han blev direkt besatt av sporten och fortsatte träna även efter inspelningen.

Är dedär Tom Hardy?

I december 2021, ungefär 10 år efter att Warrior hade släpps, graderades Hardy till blått bälte i BJJ. Efter graderingen började folk plötsligt upptäcka ett familjärt ansikte på BJJ och submission wrestling tävlingar.

Hardy började tävla och chockerade hela världen med sina sylvassa färdigheter. Under 2022 kom han överraskande till flertalet olika BJJ turneringar och plockade på sig guldmedaljer till höger och vänster. Han har under de senaste åren deltagit i tävlingar och turneringar utan att göra något väsen av sig, vilket gjort att han har fått stor respekt i BJJ världen där bland annat Tom DeBlass (tidigare UFC fighter) gått ut med många lovord i sociala medier.

Relaterade stilar -

Lärt dig något nytt?

Kika vidare på fler av våra artiklar, du kanske hittar något mer intressant är lära dig om!
3/20/2024

Charlie - Apan som tränade karate

3/17/2024

Hur kom Tom Hardy (Venom) igång med BJJ?

3/25/2024

Gå ner i vikt med hjälp av kampsport

3/16/2024

3 Saker du inte visste om Chuck Norris

3/15/2024

Vad är skillnaden mellan judo och karate?